De Confrérie

De Confrérie, we vertellen je er graag meer over.

De Confrérie des Amateurs du Bon Vin (sinds 1972)

De Confrérie des Amateurs du Bon Vin oftwel De Confrérie is een wijnclub die al weer 45 jaar bestaat - we vieren dus dit jaar ons 9e Lustrum! De club destijds opgericht door een aantal wijnliefhebbers die samen in Frankrijk bij de boer wijn gingen kopen. Het wijnaanbod in Nederland was destijds nogal schraal én ze konden bij de wijnboer een goede prijs krijgen. Na al die jaren is er niet zo heel veel veranderd, al is het wel wat professioneler en groter geworden: wij gaan met heel veel plezier op zoek naar betaalbare wijnen van kleine en middelgrote wijnboeren uit met name Frankrijk, Spanje en Italië die, net als wij, met veel enthousiasme met hun vak bezig zijn. Wat is dan óns vak? Wij brengen de verhalen van de wijnboer naar onze leden toe. Dat doen we door twee keer per jaar, in het voorjaar en nu dus het najaar, wijnproeverijen te organiseren bij de 12 verschillende departementen van de club. 

Ons assortiment 

Wij importeren dus het grootste deel van ons assortiment rechtstreeks aan de bron. Dus bij de wijnbouwer, het château of het domein. Daarnaast werken wijn samen met een aantal bevriende collega's in Nederland om het assortiment te completeren. De wijnen worden met grote zorg geselecteerd door een proefpanel van leden. Een optimale verhouding prijs-kwaliteit is daarbij de belangrijkste richtlijn.

De Departementen

De leden ontmoeten elkaar op de wijnproeverijen in departementen. Wij hebben departementen in 's-Hertogenbosch, Tilburg, Breda, Almkerk, Sleeuwijk, Den Haag, Zeist en Noordwijk. Daarnaast zijn er departementen in oprichting in Driebergen, Veldhoven en Sint-Michielsgestel. Uiteraard zijn we altijd op zoek naar uitbreiding hierin. Ook organiseren wij proeverijen op ons eigen adres in 's-Hertogenbosch (De Beverspijken 20 L - Engelen - Bedrijventerrein de Vutter). We hebben geen winkel, maar op dit adres hebben we wel opslag. Bestellingen kunnen worden bezorgd maar je bent ook van harte welkom om je bestelling bij ons op te halen. 

Wil je meer informatie over onze club, wil je een wijnproeverij bijwonen of zélf een organiseren? Neem gerust contact met ons op!

Lidmaatschap en het Bonussysteem.

Het lidmaatschap van de Confrérie kost € 40,- per jaar. Per persoon of per echtpaar. Dit bedrag dient ter dekking van onze vaste kosten én de wijnproeverijen. Lid worden van de Confrérie levert ook wat op. Naast de halfjaarlijkse wijnproeverijen hebben we ook een bonussysteem voor onze leden. Voor leden die per jaar een factuurbedrag hebben van meer dan € 500,- hebben we de volgende bonussen:

Omzet van 500 - 1000 € geeft 2% bonus
Omzet van 1001 - 2000 € geeft 3%
Omzet van 2001 - 3000 € geeft 4%
Omzet boven 3000 € geeft 5% 

Wanneer je het minimum 'omzetbedrag'' hebt gehaald wordt bovendien het contributiebedrag à € 40,- bij je bonus opgeteld! Deze bonus wordt in januari uitgekeerd en wordt vervolgens verrekend met de bestellingen in het eerste kwartaal.

We zijn daarnaast bezig om een programma te ontwikkelen dat het persoonlijk smaakprofiel van de leden kan bepalen. Wij hopen hierover snel meer te kunnen vertellen want dit is uniek in Nederland en exclusief voor leden van de Confrérie.

 

 

Ja, wij zijn een wijnclub. Maar niet zo maar één of weer zo één. Wij zijn een club met historie (bestaan al sinds 1972) en met een principe. Wij kiezen heel bewust voor kwaliteit, service en actieve inbreng van onze leden. Wil je meer informatie? Mail ons of bel: 073-5530901.

meer over ons

Nieuwsbrief

Contact informatie

Wijnmand

Verzendkosten €0,00

Totaal €0,00

Ga naar de wijnmand

Direct afrekenen